Internet Schooldossier (2024)

Het Internet Schooldossier (ISD) is de beveiligde online omgeving van de inspectie voor scholen en besturen. In het ISD kunnen scholen documenten aanleveren voor de inspectie, meldingen doorgeven en vragenlijsten invullen. Scholen in het voortgezet onderwijs kunnen de opbrengsten inzien.

Informatie over het gebruik van het ISD

Om te kunnen inloggen in het ISD heeft u een ISD-account nodig. Wilt u een nieuw ISD-account of heeft u een vraag over uw account, dan kunt u contact opnemen met de ISD-beheerder binnen uw bestuur.

Om in te loggen in het ISD gaat u naar de inlogpagina. U krijgt een inlogscherm te zien waar u uw gebruikersnaam en wachtwoord kunt invullen.

eHerkenning

Om in te loggen in het ISD heeft u een eHerkenningsmiddel op niveau 3 (EH3) nodig. Dit geeft ons zekerheid over uw online identiteit. Zo kunt u veilig online gegevens uitwisselen met ons. Heeft u nog geen eHerkenningsmiddel? Dan kunt u dit aanvragen via eHerkenning | eHerkenning aanvragen.

U moet er als school of instelling zelf voor zorgen dat beheerder(s) en gebruiker(s) over een persoonlijk eHerkenningsmiddel beschikken. eHerkenning wordt aangeboden door private partijen. Hier zijn kosten aan verbonden.

Inloggen met eHerkenning

Om te kunnen inloggen met eHerkenning moet u eenmalig uw ISD-account koppelen aan eHerkenning. Hoe dit werkt wordt stap-voor-stap uitgelegd op de inlogpagina van het ISD.
Als u eenmaal inlogt met eHerkenning, kunt u niet meer met uw ISD-gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Waarom eHerkenning?

  • Veilig: meer zekerheid over uw online identiteit
  • Met eHerkenning kunt u bij meerdere organisaties inloggen
  • Makkelijk en betrouwbaar

Heeft u geen eHerkenning?

Dan kunt u ook nog inloggen met uw vertrouwde ISD-account.

De inspectie kan vanuit veiligheidsoogpunt geen informatie verstrekken over uw accountgegevens. Op de ISD-webpagina voor wachtwoordherstel kunt u een nieuw wachtwoord aanvragen. Wij zenden u een herstelmogelijkheid toe op het aan de gebruikersnaam gekoppelde e-mailadres. Ontvangt u geen e-mail? Hij kan mogelijk als spam worden gemarkeerd. Controleer uw ongewenste e-mail.

Weet u niet welke gebruikersnaam u heeft? Neem dan contact op met de ISD-beheerder binnen uw bestuur.

Bent u de inloggegevens van uw eHerkenningsmiddel vergeten? Neem dan contact op met uw eHerkenningsleverancier.

Om als ISD-beheerder een nieuw gebruikersaccount aan te maken, klikt u binnen uw ISD-omgeving op het tabblad ‘Beheer.’ Onder ‘Mijn account’ kiest u ‘Beheer gebruikers.’ Daar gebruikt u de button ‘Aanmaken nieuwe gebruiker’ om een nieuw account aan te maken. Kies hierbij zorgvuldig de autorisatie voor het gewenste organisatieonderdeel en de rol van het nieuwe account (beheerder en/of gebruiker voor het gewenste organisatieonderdeel).

De inspectie vraagt u om gebruikersaccounts op naam van de medewerker aan te maken in plaats van op naam van bijvoorbeeld de afdeling. Dit is voor de informatiebeveiliging van belang om zo handelingen van een account te kunnen herleiden naar gebruikers binnen uw organisatie. Het is de verantwoordelijkheid van het bevoegd gezag om hier verantwoordelijk mee om te gaan.

Heeft uw bestuur geen ISD-beheerder (meer)? Dan kunt u als bestuurder een nieuw ISD-beheerdersaccount aanvragen. U gebruikt hiervoor het contactformulier. Hierbij vermeldt u het 5-cijferige bestuursnummer en de reden van uw aanvraag.

U vindt openstaande vragenlijsten in het ISD onder het tabblad ‘Aanleveren’. De vragenlijsten die nog openstaan voor uw organisatie verschijnen in een overzicht. Let op: dit kan enkele minuten duren.

Heeft u de vragenlijst ingevuld? Controleer in dit overzicht de status. Ziet u de vragenlijst onder ‘Ingevulde vragenlijsten’? Dan hoeft u niets meer te doen. Is de vragenlijst nog in bewerking, of nog niet ingevuld? Dan vindt u de vragenlijst terug onder ‘Openstaande vragenlijsten.’ Klik de vragenlijst aan, vul hem volledig in en druk op de knop ‘verzenden’ die rechtsonder in beeld verschijnt. U kunt de vragenlijst tussentijds opslaan, om hem later af te maken.

U heeft een vragenlijst ingevuld en verzonden, maar u wilt toch nog een wijziging doorvoeren. Dit is mogelijk. U kunt het verzoek om een vragenlijst te heropenen indienen via het contactformulier. U krijgt van ons een terugkoppeling zodra de vragenlijst opnieuw voor u klaarstaat.

Het wijzigen van naam en adresgegevens kunt u doen bij DUO. Doorgegeven wijzigingen worden gemiddeld binnen 3-5 werkdagen verwerkt door DUO en vervolgens verwerkt in het ISD. Duurt het langer? Neem dan contact op met Klantcontact.

  • Via het contactformulier.
  • Telefoon Klantcontact: 088-669 60 60 (iedere werkdag van 9.00 tot 16.30 uur bereikbaar)

Besturen uit het voortgezet onderwijs kunnen instellings- en bestuurswijzigingen melden bij DUO.

Heeft u nog een vraag? Neem dan contact met ons op.

  • Via het contactformulier.
  • Telefoon Klantcontact:088-669 60 60(iedere werkdag van 9.00 tot 16.30 uur bereikbaar)

Verbeteringen aan het ISD

Bekijk deverbeteringen aan het ISD die wij hebben gedaanen welke op de planning staan naar aanleiding van uw feedback.

Internet Schooldossier (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Francesca Jacobs Ret

Last Updated:

Views: 6612

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 91% of readers found this page helpful

Author information

Name: Francesca Jacobs Ret

Birthday: 1996-12-09

Address: Apt. 141 1406 Mitch Summit, New Teganshire, UT 82655-0699

Phone: +2296092334654

Job: Technology Architect

Hobby: Snowboarding, Scouting, Foreign language learning, Dowsing, Baton twirling, Sculpting, Cabaret

Introduction: My name is Francesca Jacobs Ret, I am a innocent, super, beautiful, charming, lucky, gentle, clever person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.