EXPENZAPLINE: reguliere domiciliëringen via mijn bankkaart, alles wat je moet weten over opzegging en terugbetalingen - Waarmee komt deze domiciliëring overeen? (2024)

Begrijp, identificeer en annuleer deze kosten (+ informatie over hoe u kunt worden terugbetaald)

Hoe contact opnemen met de EXPENZAPLINE-website? Waardevol advies bij beëindiging.

Bent u op zoek naar contactgegevens van het bedrijf EXPENZAPLINE? Wij hebben de informatie die u nodig heeft! en we helpen je in dit artikel de volgende 3 punten te begrijpen:

  1. Wat is de herkomst van de afschrijvingen met de titel EXPENZAPLINE?
  2. Hoe kunt u deze betalingen stopzetten? Is het mogelijk om deze inhoudingen vergoed te krijgen en hoe?
  3. EXPENZAPLINE: hoe kon deze site toestemming krijgen om mijn rekening af te schrijven?

Veel leesplezier!

1/3 Waarom worden de automatische incasso's van EXPENZAPLINE maandelijks via mijn bankkaart uitgevoerd?

De automatische incasso's van EXPENZAPLINE zijn gekoppeld aan een abonnement op internetdiensten. Na online registratie op een website kunnen in verband met dit abonnement één of meerdere automatische incasso’s op naam van EXPENZAPLINE worden uitgevoerd. Inschrijven kan via een wedstrijd, aanbiedingen of kortingen, een bezoek aan datingsites, het kijken van films/series, voor videogames, helderziendheid etc. De sites met aantrekkelijke aanbiedingen (althans dat denken wij) zijn echt heel talrijk, en bieden een abonnement aan.

Door het abonnement aan te maken (ook al beseft u dit niet meteen), kan het aan EXPENZAPLINE gekoppelde bedrijf afschrijvingen doen met maandelijkse termijnen vanaf uw eigen bankkaart. De werking is dezelfde als bij een SEPA-domiciliëring, maar dan met uw bankkaart waarvan de gegevens zijn doorgegeven.

Ik wist niet dat ik elke maand moest betalen! Het is oplichterij! Maak je geen zorgen, het is normaal dat veel mensen het abonnement niet begrijpen en daarom de maandelijkse kosten betwisten. De bezorgdheid houdt verband met het feit dat u uw creditcardgegevens hebt opgegeven om een ​​online aankoop van een product of dienst te doen, of om verzendkosten voor een geschenk te betalen, of om gebruik te maken van een proefaanbieding, enz. … zonder rekening te houden met houd rekening met de algemene voorwaarden! In de Algemene Verkoopvoorwaarden (CGV) van de site staat geschreven dat als de opzegging niet wordt uitgevoerd, het abonnement automatisch wordt verlengd in verband met uw bankkaart. Je hebt dus met zekerheid een lopend abonnement waarbij je bankpas kostendekkend is.

Steeds talrijker op de internetfora, komen de internetsurfers dezelfde getuigenissen tegen. Maak je geen zorgen, we zullen proberen je te helpen het te begrijpen hoe u uw abonnement kunt stopzetten en alle betalingen die verband houden met de tekst EXPENZAPLINE. !

2/3 Welke stappen moeten worden ondernomen om betalingen aan EXPENZAPLINE stop te zetten? Kan er een terugbetaling worden verwacht?

Om de afschrijvingen van EXPENZAPLINE te stoppen, is het noodzakelijk om u uit te schrijven. Om u af te melden, kunt u dit rechtstreeks op de betreffende website doen en daar staan ​​alle gratis procedures online aangegeven.

Soms is het ingewikkeld om de beëindiging op persoonlijke basis uit te voeren vanwege tijdgebrek of slechte kennis van websites of zelfs als u de originele site niet kunt vinden... U kunt daarom overwegen om hulp te vragen aan een serviceprovider voor deze opzegging van het abonnement en daarom raden we u aan: Ik stop de kosten!. Dit in Frankrijk gevestigde bedrijf zal u bij deze procedure begeleiden en u helpen de oorsprong van de monsters te achterhalen. Zo kan ze je helpen om alles te stoppen.

Bovendien, Ik stop de kosten! kan u de sleutels geven voor een terugbetalingsverzoek (in gevallen waarin dit mogelijk is). Let op: deze dienst is beperkt qua vergoedingen aangezien niet alle sites automatische incasso vergoeden. Door de aankoop van deze dienst kunt u echter de afschrijvingen van EXPENZAPLINE stopzetten en het abonnement beëindigen: tevreden of terugbetaalde garantie!

3/3 EXPENZAPLINE brengt de kosten rechtstreeks via mijn bankkaart in rekening: is dit oplichting? Worden deze betalingen door de wet ondersteund?

Kunnen we EXPENZAPLINE een oplichterij noemen? Het debat over de legaliteit van deze praktijken is open. In maart 2018 heeft justitie tijdens een zaak bij het Hof van Cassatie de nalatigheid van de internetgebruiker benadrukt, die geen rekening hield met de Algemene Verkoopvoorwaarden. Maar goed nieuws! In een arrest van het Hof van Justitie van de Europese Unie van 5 oktober 2023 heeft justitie benadrukt dat consumenten mogelijk slecht geïnformeerd zijn over het feit dat het gratis abonnement betalend wordt. Volgens het Hof van Justitie van de EU moet er voor dit abonnement een opzegmogelijkheid bestaan, binnen 14 dagen. Deze termijn kan zelfs worden verlengd tot één jaar als de consument niet op de hoogte is gesteld van zijn herroepingsrecht. Het bedrijf kan de terugbetaling weigeren op grond van de algemene verkoopvoorwaarden die bij de initiële aankoop zijn aanvaard, maar kan er ook voor kiezen om de klant terug te betalen om niet het risico te lopen dat hij in gebreke blijft. Vraag om terugbetaling! En aarzel niet om hulp te vragen bij uw annulerings- en terugbetalingsprocedures.

U kunt echter niet beweren dat uw bankkaart door EXPENZAPLINE is gehackt, aangezien u nog steeds de houder van uw bankkaart bent. Zorg ervoor dat u niet kiest voor het blokkeren van uw kaart, omdat dat wel het geval zou zijn een schending van de algemene voorwaarden waarmee u akkoord bent gegaan toen u zich op het abonnement abonneerde. Het verdient de voorkeur om eerst heel snel de stappen te ondernemen om dit abonnement op te zeggen.

Hoe kunt u deze ongewenste afschrijvingen vermijden bij online aankopen? Houd bij het betalen van een online aankoop rekening met de algemene verkoopvoorwaarden en de wettelijke bepalingen van de betreffende website. Wees ook op uw hoede voor 'ongelooflijke' aanbiedingen! In ons artikel geven we je wat advies: bescherm jezelf op internet.

EXPENZAPLINE: reguliere domiciliëringen via mijn bankkaart, alles wat je moet weten over opzegging en terugbetalingen - Waarmee komt deze domiciliëring overeen? (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6120

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.